Objekt-orienteret Programmering
Supplerende Litteratur


Via AUB er der adgang til mange C# bøger (fuldtekst) i den såkaldte Safari serie (nuttshell bøger mv.). Fra maskiner på aau domænet brug linket http://proquest.safaribooksonline.com/. Søg på "C#".


Nogle studerende vil måske savne en traditionel 'CS1' agtig lærebog om objekt-orienteret programmering. Sådanne bøger findes:

Førstnævnte er kortere (og efter min mening, bedre) end sidstnævnte. Den starter helt fra bunden, og den gentager en stor del af stoffet om imperativ programmering i C. Ingen af bøgerne har særlige styrker omkring objekt-orienteret programmering, og ingen af bøgerne beskriver C# 2.0 (som er den version vi vil anvende). Sidstnævnte bog viser sig at den i et stort omfang er frembragt som en oversættelse af en tilsvarende bog om Java. På trods af disse bemærkninger vil nogle studerende givetvis kunne få udbytte af Ún af disse bøger.

Der findes også meget omfattende bøger om C#, f.eks.

Dette er en praktisk, 1000++ siders bog, med mange eksempler og mange anvisninger. Jeg vurderer at den er for omfattende og for uoverskuelig for de fleste studerende på dette kursus. Den er formodentlig mest egnet som "self study book" for praktiserende programmører.

Følgende bog er fra Microsoft's .NET Development Series

Bogen er en ganske god tutorial til C# og - i et vist omfang - også til OOP.

Endelig vil jeg nævne en virkelig god, kompetent og kort bog om C#:

Hvis man allerede er godt igang med C# vil dette være en bog der giver fuld dækning og god indsigt i sproget. Ligesom C# to the Point handler denne bog dog heller ikke om OOP som så. Hvis du vælger at købe denne bog kan det ikke betale sig også at købe C# to the Point.

Følgende er en omfattende og grundig beskrivelse af C#3.0, inklusiv beskrivelse af mange bibliotekter i Core Framework:

Bogen kan læses on-line via AUB


Kurt Nørmark

Genereret: Mandag 27. Juli 2009, 12:02:51
Programmeret af Kurt Nørmark med brug af LAML teknologi
Kurt Nørmarks Hjemmeside
Dat1
SW3