Model-based testing of Real-time systems

Indhold:

Litteratur

 1. Anders Hessel, Kim G. Larsen, Brian Nielsen, Paul Pettersson, and Arne Skou  Time Optimal Test Generation using Uppaal
 2. Kim Larsen, Marius Mikucionis, Brian Nielsen Online testing of real-time systems 
 3. UppAal TRON website 

Øvelser

 1.  
  1. Afgør ved at opskrive output-sets, traces, og quiescent tilstande, hvorvidt 1) maskine I er en ioco korrekt implementation af S og 2) om S er en ioco korrekt implementation af I (altså betragt I som specifikation og S som implementation).
  2. Afprøv  test værktøjet UppAal-TRON på LightControlleren. Du skal bruge denne øvelsespakke. Tron til windows er inkluderet (hvis du vil bruge Linux evt. homer.cs og marge.cs) så kan du hente tron fra Tron  websiden. For at aktivere tron skal du følge instruktionerne i README.html i øvelsespakken.
   1. Prøv at lave en eller flere mutanter (logisk eller timing som er synlig på black-box niveau iht. rtioco) af LightController.java (oversæt) og se om fejlen fanges.  
   2. Generer vha test-purposes og offline test generering et par sekvenser, og kod dem op som input sekvenser til tron som eksemplificeret i automaten (CoverageUser) i lightContr4.xml i øvelsespakken

     
     

Med Venlig Hilsen

Arne & Brian